Touw
Touw is er in soorten en maten, niet elk touw is geschikt voor elke toepassing. Wil je advies? Wij helpen je graag verder, stuur ons gewoon even een mailtje.

Katoen:

Katoenen touw is heel zacht en soepel en rekt een beetje mee. Het is daardoor heel geschikt voor mooie sierbondages, maar minder geschikt vooor suspension.

We hebben katoenen touw, in busseltjes van 10 meter, door de leverancier al gekleurd (diepe kleuren) in rood, zwart en paars. (€ 15,00 per stuk).

Daarnaast kunnen we katoenen touw van 8 mm dikte leveren.

Jute is stugger en minder rekbaar dan katoen.

Ook hennep is een puur natuurproduct, je kunt bij ons kiezen uit de gevlochten of de geslagen variant. Gevlochten hennep is vormvaster en sterker dan geslagen touw. Wij adviseren voor suspension hennep te gebruiken.

Afgewerkt of ruw?

Als je katoenen touw helemaal gebruiksklaar wilt ontvangen, maken wij het voor je op maat en werken de uiteindes af. Standaard is het touw wit, maar we kunnen het naar wens voor je kleuren.

Jute of hennep gebruiksklaar maken is wat meer werk, maar we doen het graag voor je. We wassen het dan, kleuren het als je daarvoor kiest, spannen het op, branden de losse vezels eraf en oliën het. Daarna maken we het op maat en werken de uiteindes af.

Wil je graag advies? Stuur even een berichtje, we helpen je graag verder.